This page is translated by Google and can contain errors. Go back to English.

ASPIRINE ALS BEHANDELING TEGEN DARMKANKER - patiëntonderzoek in Vlaanderen van start

ASPIRINE ALS BEHANDELING TEGEN DARMKANKER - patiëntonderzoek in Vlaanderen van start

Brussel - Verschillende wetenschappelijke studies duiden op een tumor-controlerende werking van aspirine bij darmkanker. Patiënten die na een operatie gedurende geruime tijd aspirine krijgen toegediend, zouden hun kansen op herval zien slinken. Een grootschalig klinisch onderzoek werd geïnitieerd in het Nederlandse Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en is dankzij de drijvende kracht van het Antikankerfonds, de financiële steun van Kom op tegen Kanker en onder leiding van Prof. dr. Peeters (Universitair Ziekenhuis Antwerpen) gisteren officieel in België van start gegaan met de eerste proefpatiënt.

Eenvoudige, goedkope medicijnen zoals aspirine herbestemmen als kankergeneesmiddel is een innovatieve en maatschappelijk interessante piste en biedt een geweldig potentieel om op korte termijn extra vooruitgang te boeken in de strijd tegen kanker.

Het Antikankerfonds zet volop in op het herbestemmen van geneesmiddelen: lees meer. Zo organiseert het vanavond een rondetafelgesprek in het Europees Parlement waar zowel Prof. dr. Peeters als de directeur van het Anikankerfonds, Lydie Meheus, op aanwezig zullen zijn.

Lees hier meer over de ASPIRIN studie.

persbericht_aspirine_27022018.pdf